سید محسن موسوی بلده در آیین رونمایی از نرمافزار جامع آموزش تجوید سطح یک با عنوان مروارید گفت: میتوان ادعا کرد که ۹۹ درصد تلفظ حروف و آیات قرآن همان تلفظی است که از زبان مبارک پیامبر(ص) خارج شده است و تجوید ضامن حفظ اصالت تلفظ کلمات قرآن «کما انزل» بوده است.
به گزارش ستاد خبری بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، آیین رونمایی از نرمافزار جامع آموزش تجوید سطح یک با عنوان مروارید که بر اساس کتاب حلیةالقرآن سطح یک تولید شده است، با حضور سیدمحسن موسوی بلده در سالن نشستهای شماره دو مصلای حضرت امام خمینی(ره) برگزار شد.
عباس سلیمی، پیشکسوت قرآنی کشورمان درباره اهمیت و ضرورت تعلیم و تعلم قرآن، گفت: همانطور که امام صادق(ع) فرمودند: «شایسته نیست انسان مؤمن بمیرد، مگر اینکه قرآن را فراگرفته باشد و در راه فراگیری آن باشد تا عمرش به پایان برسد.»
وی ادامه داد: جایگاه معلمان قرآن، جایگاه والایی است که بر همه مشخص است که پیامبر اکرم(ص) به حضرت علی(ع) در این باره فرمودند قرآن را بیاموز و به مردم نیز آموزش بده که به ازای هر حرفی از قرآن که به دیگران آموزش دهی، خداوند ۱۰ حسنه قرار داده و اگر در راه آموزش قرآن، عمرت به پایان برسد، شهید مردهای.
سلیمی با اشاره به روایتی که «قرآن را بیاموزید و به دیگران نیز آموزش دهید و همانگونه که مردم به گرد خانه خدا طواف میکنند، مردم نیز به گرد مضجع تو طواف میکنند»، اضافه کرد: طی چند دهه گذشته که محصولات فرهنگی متعددی در قالب آموزش قرآن ارائه شده است، جای نرمافزار «مروارید» خالی بوده است که با همکاری استاد مسلم قرآن، این امر محقق و فراهم شد.
وی ضمن تشکر از زحمات دستگاههایی چون معاونت قرآن و عترت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین سازمان دارالقرآن الکریم و شورای عالی قرآن شهرداری تهران برای انجام این اقدام ضروری، ادامه داد: شما قرآنیان برای رفع ناهنجاریهای اجتماعی که به عنوان تهدیدی برای هویت دینی است، باید پیشگام باشید و برای نهادینه کردن مفاهیم و تدبر در قرآن و حاکمیت آن در زندگی غفلت نورزید.
در ادامه، حجتالاسلام و المسلمین محمدعلی خسروی مدیر کل دفتر برنامه ریزی، آموزش و توسعه مشارکتهای امور قرآن و عترت ضمن تشکر از نویسنده حلیةالقرآن برای تهیه این نرمافزار، اضافه کرد: این نوآوری براساس تغییر زمان برای جذابتر کردن علوم قرآنی و ارتقای سطح قرآنی علاقهمندان به کلام وحی قابل تحسین است.
سپس مهدی قرهشیخلو رئیس سازمان دارالقرآن الکریم به سخنرانی پرداخت و گفت: مردم شرایط حضور در تمامی کلاسهای حضوری را به دلایلی چون مشغله کاری و ... ندارند. تهیه این نرمافزارها موجب میشود تا علوم قرآنی برای تمامی علاقهمندان به این عرصه فراهم باشد و مردم بتوانند از این محصولات قرآنی در فرصتهای مختلف برای ارتقای سطح قرآنی خود استفاده کنند.
وی با اشاره به ضرورت استفاده از ابزار و تکنولوژی روز برای گسترش امر قرآن، بیان کرد: تنوع در ارائه موضوعات این نرمافزارها متناسب با رده سنی مختلف خردسالان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان و افراد تحصیلکرده و همچنین توجه به آموزش عمومی و تخصصی قرآن متناسب با مخاطبان لازم و ضروری است.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در پایان نوید رونمایی از بسته آموزشهای غیرحضوری قرآن را در آینده نزدیک داد.
سپس سیدمحسن موسوی بلده با اشاره اجمالی به بحث ضرورت تجوید و با اشاره به آیه «إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ»، گفت: «نحن» در این آیه تأکید است. یعنی خود ما قرآن را نازل کردیم و خود ما هم از آن حفاظت میکنیم و همیشه تا ابد حافظ قرآن هستیم.
یادآور میشود، نرمافزار جامع آموزش تجوید سطح یک مروارید به همت سیدمحسن موسوی بلده، مهدی قرهشیخلو، محمدرضا پورزرگری، ابوالفضل قدیانی و سیدحسین موسوی بلده با مشارکت معاونت قرآن و عترت ارشاد و سازمان دارالقرآن الکریم و شورای عالی قرآن شهرداری تهران و مؤسسه احسن الحدیث تهیه و تولید شده است که طی آن به بیان علم تجوید به زبان ساده پرداخته شده است. همچنین نرمافزار مروارید سطح دو پیشتر از این رونمایی شد.
بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم از 21 اردیبهشت در مصلای حضرت امام خمینی(ره) آغاز به کار کرد و امشب (شنبه) چهارم خرداد با تجلیل از برگزیدگان به کار خود پایان میدهد.
