نام : محمدرضا
نام خانوادگی : حشمتی
تاریخ تولد : 1337
سال انتخاب : 1382
برگزیده شده در حوزه : مدیریت
برگزیده دوره : دهم
حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا حشمتی در سال 1337 در شهر مشهد دیده به جهان گشود. وی در یک خانوادة روحانی به دنیا آمد. پدر بزرگ و مادربزرگ او از ملاّهای مکتبی قدیم بودند که علاوه بر باغبانی و کشاورزی به تعلیم قرآن نیز همت وافر داشتند. در این منطقه آنها کمتر کسی وجود داشت که کلاسهای استاد ملا ابراهیم قدمیاری را ندیده باشد.
محمدرضا پیش از دبستان با قرآن آشنا بود. علاوه بر این که قرآن را درست میخواند، در این راه از صوت خوش خود نیز بهره میگرفت. او همچنین به بسیاری احکام وآداب نماز و اقامه آن به خوبی آشنا بود. به همین جهت هر جا محفلی به مناسبتی برگزار میشد او را به عنوان قاری قرآن بر میگزیدند. در آن ایام محمدرضا مکّبر و مؤذّن و قاری مسجد فقیه سبزواری نیز بود. آغاز آشنایی جدّی او با مفاهیم قرآن کریم در این دوره با مطالعه قصههای قرآن شکل گرفت. او از آن پس در دوره دبیرستان با علاقهمندی در کلاسهای تفسیر شرکت میجست و پس از ورود به دانشگاه شیراز همچنان از طریق تدریس و پژوهش در آیات الهی رابطه خود با این کتاب مقدّس را استحکام میبخشید. با ورود به حوزة علمیه قم، شرکت در کلاسهای تفسیر به ویژه تفسیر آیت الله مشکینی و آیت الله جوادی آملی در رأس برنامههایش قرار گرفت. بسیاری از اوقات وی نیز با نگارش مقالات متعدد قرآنی، تلاوت قرآن برای رزمندگان در جبهههای دفاع مقدس و برپایی کلاسهای آموزشی قرآن و تفسیر میگذشت.
از جمله اقدامات جاری او در این مقطع کمک به توسعه فعالیتهای قرآنی در سازمان تبلیغات اسلامی، ستاد پشتیبانی جنگ و در میان گروههای اعزامی و نیز راهاندازی واحدهای قرآنی و کانونهای قرآن به شمار میرفت.
حجت الاسلام محمد رضا حشمتی پس از حضور در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سمت مشاور وزیر و دبیر ستاد رسیدگی به امور مساجد کشور بیشتری تلاش را برای اجرای طرحها و برنامههای قرآنی مصروف داشت. از آن جمله میتوان به سه اقدام مهم وی به این ترتیب اشاره کرد:
- مدیریت کمیتة انتخاب خادمان قرآن کریم به منظور تکریم ایشان
- اجرای طرح تلاوت نور به منظور همگانی کردن آموزش و تلاوت در میان آحاد جامعه و اجرای آن در 8000 مسجد کشور.
تفسیر روزانه آیات قرآن پس از نماز مغرب و عشاء در مسجد حضرت ابوالفضل علیه السلام که تاکنون برکات زیادی را در پی داشته و سومین دوره آن پس از ماه رمضان سال 1383 آغاز شده است.