نشست تخصصی قرآن در عرصه بینالملل زیرنظر مجتمع آموزشی پژوهشی بینالملل حوزههای علمیه با عنوان رصد پژوهشی در غرب، اهمیتها، فواید و اهداف آن با حضور حجتالاسلام محمدرضا پیسپار و حجتالاسلام جواد اسماعیلی کارشناسان برنامه در بخش بینالملل نمایشگاه برگزار شد.
به گزارش ستاد خبری نمایشگاه قرآن، نشست تخصصی قرآن در عرصه بینالملل زیرنظر مجتمع آموزشی پژوهشی بینالملل حوزههای علمیه با عنوان رصد پژوهشی در غرب، اهمیتها، فواید و اهداف آن با حضور حجتالاسلام محمدرضا پیسپار و حجتالاسلام جواد اسماعیلی کارشناسان برنامه در بخش بینالملل نمایشگاه برگزار شد. هدف این نشست، نوع تحقیقات قرآنی به زبان انگلیسی، برون دینی یا درون دینی بودن این پژوهشها، روشهای علمی و پژوهشی بکار رفته در این نوشتهها و حتی نوع تایپ و تحریر مقالات و کتب قرآنی است که به زبان انگلیسی برگزار شد.
اسماعیلی مهم ترین و ابتداییترین قدم را رصد این نوع فعالیتهای قرآنی در دنیا دانست.
پیسپار رصد مطالعات قرآنی در غرب را یکی از مباحثی که کشورهای اسلامی در آن غفلت کردهاند عنوان کرد و گفت: این حجم از کار پیرامون قرآن در غرب، حجمی نیست که یک الی دو نفر بتوانند آن را رصد کنند. برای مثال سرچ در گوگل بوکس با عنوان علوم قرآنی به زبان انگلیسی برای شما بالای یک میلیون بار کتاب، مقاله و مجله به نمایش در میآورد، یعنی بالای یک میلیون کتاب، مقاله و مجله در این زمینه نوشته شده است.
وی خود را به عنوان محقق علوم قرآنی ملزم به آگاهی درباره پیشینه موضوعات تحقیقی دانست و افزود: ما تنها برای تحقیق درباره یک موضوع نباید بسنده به منابع فارسی و عربی کنیم، بلکه به زبانهای دیگر از منابع استفاده کنیم.
پیسپار در پایان تعداد کتابها را در این زمینه برابر با تعداد مولفین عنوان کرد و گفت: ما باید در مجتمع آموزشی پژوهشی بین الملل حوزههای علمیه به ۳ نکته مهم در مطالعات قرآنی در غرب توجه کنیم، اول اینکه ما باید در این زمینه غرب را رصد کنیم، دوم جایگاه اسلام شناسی و شخصیتهای برجسته ایرانی، مرتبط با این موضوع را به جهانیان بشناسیم و سوم محصولات قرآنی خود را به انگلیسی تولید و انتشار دهیم.
یادآور میشود، سیامین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم از ۱۲ تا ٢۶ فروردین با شعار «میخوانمت» در مصلی امام خمینی (ره) تهران برپا میشود. زمان بازدید از این نمایشگاه به غیر از شبهای قدر از ساعت ۱۷ تا ٢۴ خواهد بود.
پایان پیام/