۲ فروردین ۱۴۰۳

بررسی قرآن‌های قدیمی در موزه استانبول

بررسی قرآن‌های قدیمی در موزه استانبول
سلیمان برک عضو هیات علمی دانشکده دانشگاه استانبول و هنرمند خوشنویس ترکیه در دومین نشست قرآنی تهران که در حاشیه سی و یکمین نمایشگاه قرآن درباره کتاب‌ها و قرآن های قدیمی موجود در موزه ترکیه در استانبول صحبت کرد.

به گزارش ستاد خبری سی و یکمین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، پرفسور سلیمان برک عضو هیات علمی دانشکده دانشگاه استانبول و هنرمند خوشنویس ترکیه در دومین نشست قرآنی تهران که در حاشیه سی و یکمین نمایشگاه قرآن با عنوان نقش قرآن و مقاومت در تثبیت هویت اسلامی که امروز پنجشنبه دوم فروردین ماه در هتل برگزار شد، گفت: من در این جلسه درباره کتاب‌ها و قرآن های قدیمی موجود در موزه ترکیه در استانبول صحبت میکنم.

وی ادامه داد: در اهمیت قرآن های موجود همین کافی است که بدانید در یکصد سال پیش از دانشگاه علویه دمشق موجود بوده و در ابتدای قرن بیستم به استانبول منتقل شد. این مجموعه قرآن‌ها دو قرآنی دارد که یکی از آنها به حرم حضرت علی (ع) هدیه داده شد و دیگری منسوب به قرآن عثمان است.

این هنرمند خوشنویس ترکیه ای با اشاره به اینکه ۱۶۰۰ قرآن در این موزه وجود دارد،افزود: از قرآن دوره عباسیان تا تیمور لنگ و ممالیک در این موزه قرآن ها و مصحف هایی وجود دارد.در این مجموعه قرآن‌ها بسیاری از قرآن‌های عثمانی وجود داردکه سه هنر زیبا در آن وجود دارد یکی خط زیبا و تهذیب و جلدهای آنان. هر هنرمندی میتواند آنها را با نگاه خود نگاه کند.

برک ادامه داد: نخستین صحیفه هایی است که قرآن در آن نوشته شده است و خط مکی و مدنی در آن استفاده شده است. هنرمندان خوشنویسان تلاش کردند زیبایی را به آن اضافه کنند که در این صورت خط ثلث و نسخ به آن اضافه شده است. در تصاویر میبینیم که خط عربی هم متحول شده است تحول اول این بود که صحف قرآنی ابتدا نقطه نبوده است. بعد از هزار سال این نقطه گذاری و اعراب گذاری خط عربی در این زمینه توسط شخصی فرانسوی تقسیم بندی و طبقه بندی صورت گرفته است.

عضو هیات علمی دانشکده دانشگاه استانبول افزود: این فرد توسط رییس بخش امور ادیان، تقسیم بندی قرآن هارا بر عهده داشت و قرآن حضرت علی را منتشر کرد و قرآنی که به عثمان منسوب میشود به زمان تصدی ایشان بر میگردد.

تعداد بازدید : ۲۵۳

درباره سی‌ و یکمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم

«می خوانمت»
دوباره این شعار نمایشگاه ما در دوره سی و یکم است تا عهدی باشد برای همیشه خواندن قرآن و انس با این کتاب الهی. به حول و قوه پروردگار مهربان، آغاز این رویداد اول فروردین ماه سال 1403 است و با امید به فضل او، تا چهاردهم فروردین در محل مصلی امام خمینی (ره) پذیرای علاقه مندان می باشیم.

تماس با ما

تلفن پشتیبانی : 02161905

ساعت پاسخگویی : 8 تا 12

ساعت کار نمایشگاه : 17 تا 24

آدرس : مصلای امام خمینی (ره)

فوتر