وزیر فرهنگ و ارشاد خبر داد: اخیراً مصوبه بسیار خوبی برای ایجاد شهر صنایع فرهنگی اخذ شده است که اتفاق بسیار مهمی بود.
اولین نشست سلسله نشستهای تخصصی تبیین شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم» امشب در سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم برگزار شد. مصطفی زمانیان رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری، مصطفی سمیعی نسب سرپرست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاد دانشگاهی و محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از جمله حاضران این نشست بودند.
اسماعیلی در این نشست گفت: همه بحث ما این بود که بتوانیم به شعار سال که مقام معظم رهبری نامگذاری کردند، پیوست فرهنگی بزنیم. سال گذشته هم تلاشمان همین بود. در مجموعه دولت هم زمینه این کار مهیا است.
وزیر ارشاد افزود: در بخشهای مختلف نیاز داریم این نگاه ترکیبی را داشته باشیم؛ یعنی در کنار امور اقتصادی حتماً باید نگاه ویژهای به مباحث فرهنگی وجود داشته باشد. بسیاری از مسائل اقتصادی هم نیازمند فرهنگسازی هستند.
وی ادامه داد: اگر در این خصوص بخواهم مثالی هم بزنم، امروز در جلسهای بحث واردات نهادههای دامی مطرح بود؛ در کشور ایران ظرفیتهای متنوع و فراوانی در بحث امنیت غذایی وجود دارد و الان با توجه به توسعه نامتعارفی که در تولید مرغ و گوساله اتفاق افتاده، کشور چیزی حدود ۱۰ میلیون دلار وابستگی به واردات نهادههای دامی پیدا کرده است.
اسماعیلی افزود: از طرفی اگر در کشور فرهنگ استفاده صحیح از فراوردههای دامی و گوشتی تغییر پیدا کند، یقیناً باعث گشایش خواهد شد.
وزیر ارشاد با بیان اینکه در کشور ظرفیتهای مختلفی وجود دارد، گفت: مثلاً ظرفیت پرورش 3 میلیون نفر شتر در کشور وجود دارد؛ ولی درحال حاضر حدود 200 هزار نفر است. این درحالی است که فراورده گوشتی بسیار مفیدتری نسبت به دیگر دامها دارد، مزایایی مانند بدون کرسترول بودن و ....
وی با تأکید بر اینکه نیاز است در زمینه فرهنگ غذایی کشور فعال باشیم، شرح داد: در اینگونه نشستها به دنبال این هستیم که به راهکارهای رسانهای برسیم.
به دنبال این هستیم که ببینیم چطور میتوانیم در فرهنگ اقتصادی کشور تغییر ایجاد کنیم. اسماعیلی بیان کرد: اخیراً مصوبه بسیار خوبی برای ایجاد شهر صنایع فرهنگی اخذ شده است که اتفاق بسیار مهمی بود. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال تنظیم اساسنامه این مجموعه است و ظرف مدت ۲ ماه باید به شورای هنر برسد.
وزیر فرهنگ درباره سند تحول دولت گفت: یکی از مباحث آن اقتصاد فرهنگی است، یکی از نقاطی که به شدت میتواند در دولت زمینه ساز باشد توسعه اینگونه تفکر است. سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم از اول فرودینماه در شبستان مصلی امام خمینی(ره) آغاز شده و تا ۱۴ فروردین سال ۱۴۰۳ ادامه خواهد داشت.