۶ فروردین ۱۴۰۳
در پنجمین جلسه از سلسله نشست‌های قرآن پژوهی دیجیتال مطرح شد؛

کاربرد هوش مصنوعی در پژوهش‌های قرآنی بررسی شد

کاربرد هوش مصنوعی در پژوهش‌های قرآنی بررسی شد
پنجمین جلسه از سلسله نشست‌های قرآن پژوهی دیجیتال با حضور احمد ربیعی‌زاده با موضوع کاربرد هوش مصنوعی در پژوهش‌های قرآنی در غرفه نور واقع در بخش نوآوری‌های قرآنی دانش بنیان برگزار شد.
به گزارش ستاد خبری سی و یکمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، پنجمین جلسه از سلسله نشست‌های قرآن پژوهی دیجیتال با حضور احمد ربیعی‌زاده با موضوع کاربرد هوش مصنوعی در پژوهش‌های قرآنی در غرفه نور واقع در بخش نوآوری‌های قرآنی دانش بنیان برگزار شد.  ربیعی زاده با تبریک بهار طبیعت گفت: مرکز تحقیقات اسلامی نور بیش از سی سال است در زمینه نرم افزار های اسلامی فعالیت میکند.بیست پایگاه در زمینه های مختلفی در این مرکز وجود دارد. وی ادامه داد: در زمینه نرم افزار های دسکتاپی بیش از ده ها نرم افزار منتشر شده و شاهد توسعه نرم افزار های نور خواهیم بود. ربیعی ادامه داد: حدود بیش از دوازده سال در مرکز شاهد فناوری هوش مصنوعی هستیم که با متن مارپیچ در مرکز آغاز شد و یکی از نرم افزارها درایت النور بود که با اعتبار احادیث معتبر از ماشین استفاده شد برای برآیند اسناد احادیث مورد استفاده قرار گرفت. ربیعی ادامه داد: ما امروزه پنجاه قابلیت مبتنی بر هوش مصنوعی در نرم افزار های مرکز تحقیقات وجود دارد.ابزار تجزیه گر برای علوم صرفی را داشتیم ابزاری داشتیم که به صورت خودکار کلمات عربی را تحلیل کند و ماشین برای ما شناسایی میکند. وی اظهار داشت: بعد از آن ابزار تجزیه گر خودکار، غلط گیری هایی را نشان داد.تمام کلمات به این ماشین داده شد و زیر ساختی برای کلمات صرفی و نحوی نمایش داده شد.همچنین ارتباط بین کلمات در لایه نحوی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. ربیعی با اشاره به اهمیت هوش مصنوعی در نرم افزارهای مرکز تحقیقات قرانی‌نور ادامه داد: دیتای خاصی با سی برچسب نحوی آماده شد که ارتباطات نحوی بین هریک از آیات قرآن بصری سازی شده است.نرم افزار جامع فقه یک نمونه آن است. وی با تاکید بر اینکه در لایه بعدی بحث مدخل گردی است که لغتها در مدخل مورد استفاده واقع میشود،ادامه داد: در نرم افزار نور برچسب گذاری از متون آیات به صورت خام شناسایی می‌شوند.این امر باعث کاربردهای آن در حوزه های مختلف شده است. عضو مرکز تحقیقاتی نور با اشاره به اینکه مشابه یابی خودکار و متون از دیگر کاربردهای هوش مصنوعی است،اضافه کرد: آیاتی وجود دارد که فراتر از شباهت های لفظی ارتباط معنایی دارند اما شباهت لفظی ندارند .سیستم بر اساس هوش مصنوعی نیز آنها را نیز شناسایی میکند. ربیعی با بیان اینکه کار دیگری که میتوان انجام دهند تفسیر برچسب بود،اظهار داشت: همترازی هوشمند کلمات قرآن است که بیش از شصت ترجمه قرآن معادل فارسی مترجم را در اختیار پژوهشگران قرار میدهد. سیر تحولی که در طول تاریخ داشتیم میتوان تحلیل کرد و ارزیابی مترجم آزاد و پایبند به ترجمه تحت اللفظی از جمله کاربردهای این نرم افزار بر قابلیت هوش مصنوعی بوده است. وی با تاکید بر اینکه همترازی صوت و متن از دیگر قابلیت های این نرم افزار است،ادامه داد:آموزش قرآن در زمینه های تجوید ،قرایت و حفظ و در زمینه چاپ و نشر قرآن برای تحلیل صفحات چاپ شده صفحات قرآن هوش مصنوعی مورد استفاده قرار گرفته است.آزمایشگاه هوش مصنوعی به مدت سه سال تاسیس شده و در حوزه لبه فناوری حرکت میکند و با تیم های متخصص قابلیتها را توسعه می‌دهد .
تعداد بازدید : ۱,۰۰۸

درباره سی‌ و یکمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم

«می خوانمت»
دوباره این شعار نمایشگاه ما در دوره سی و یکم است تا عهدی باشد برای همیشه خواندن قرآن و انس با این کتاب الهی. به حول و قوه پروردگار مهربان، آغاز این رویداد اول فروردین ماه سال 1403 است و با امید به فضل او، تا چهاردهم فروردین در محل مصلی امام خمینی (ره) پذیرای علاقه مندان می باشیم.

تماس با ما

تلفن پشتیبانی : 02161905

ساعت پاسخگویی : 8 تا 12

ساعت کار نمایشگاه : 17 تا 24

آدرس : مصلای امام خمینی (ره)

فوتر