۹ فروردین ۱۴۰۳
گزارش از بخش افطاری ساده؛

افطار با طعم صفا و سادگی

افطار با طعم صفا و سادگی
سیدمحمد اطهری، مدیر بخش افطاری ساده گفت: این بخش در نمایشگاه بین‌المللی قرآن جدیدالتأسیس است اگرچه سال‌های قبل هم مختصر افطاری در چادر برپاشده در محوطه بیرونی مصلا توزیع می‌شد اما با نظر مساعد ریاست نمایشگاه تصمیم بر آن شد همچون حرم مطهر امام حسین(ع)، آستان قدس رضوی و مکه و مدینه النبی(ص) سفره‌های افطار به نام مبارک امام حسن(ع) در مصلا گسترده شود. توزیع روزانه شش هزار افطاری ساده.

 سال‌ها است که برگزاری نمایشگاه قرآن رسم و آیین رمضانی نه فقط تهرانی‌ها بلکه اهالی دیگر شهر‌ها شده است، رسمی جاافتاده و پذیرفته شده که سلایق و ذائقه‌های متنوع را پای سفره نورانی قرآن می‌نشاند و هر کس را به تناسب میل و ذائقه از این خوان بهره‌مند می‌کند؛ اگرچه برخی بخش‌ها و برنامه‌های نمایشگاه قرآن منحصر و مربوط به گروه‌های خاص مثل کودکان و نوجوانان یا دانشگاهیان و حوزویان است اما در این میان هستند بخش‌ها و برنامه‌هایی که فرقی نمی‌کند کودک باشی یا نوجوان، دانشجو یا طلبه، مرد یا زن، و... همه را با خود همراه می‌کنند مثل بخش «افطاری ساده»؛ بخش نوپای سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم که اگرچه نخستین حضور خود به عنوان بخش را در نمایشگاه تجربه می‌کند اما خوب توانسته گروه‌های مختلف را به خود جذب کند و بر معنویت و تلطیف فضای نمایشگاه بیفزاید. به محض ورود به شبستان اصلی مصلای امام خمینی(ره) موکت‌های سبزرنگی که بخش وسیعی از شبستان را مفروش کرده‌اند، خودنمایی می‌کند، سفره‌های ساده‌ای که با نان و خرما و بسته‌های آماده شده، چشم‌نوازی می‌کند.

سیدمحمد اطهری، مدیر بخش افطاری ساده درباره تلاش‌هایی که به این سفره‌های ساده اما باصفا و صمیمی افطاری ختم شده است، می‌گوید: این بخش در نمایشگاه بین‌المللی قرآن جدیدالتأسیس است اگرچه سال‌های قبل هم مختصر افطاری در چادر برپاشده در محوطه بیرونی مصلا توزیع می‌شد اما با نظر مساعد ریاست نمایشگاه تصمیم بر آن شد همچون حرم مطهر امام حسین(ع)، آستان قدس رضوی و مکه و مدینه النبی(ص) سفره‌های افطار به نام مبارک امام حسن(ع) در مصلا گسترده شود. توزیع روزانه شش هزار افطاری ساده.

وی درباره تعداد مهمانان این سفره‌های ساده افطاری، ادامه می‌دهد: در پیش‌بینی اولیه قرار بود روزانه پنج هزار توزیع و هزار بسته افطار هم ذخیره داشته باشیم اما خوشبختانه، در همان دو سه روز نخست، استقبال از نمایشگاه به قدری بالا بوده است که همه شش هزار بسته افطاری توزیع و تصمیم بر آن شد برای هفته دوم که تعطیلات نوروزی تمام و بر میزان بازدیدکنندگان افزوده می‌شود، تعداد بسته‌های افطاری به هشت تا ۹ هزار مورد افزایش بیابد.

اطهری درباره نحوه تهیه بسته‌های افطاری ساده، تصریح می‌کند: فرآیند آماده‌سازی بسته‌ها در سه شیفت ۳۰ نفره یعنی با همراهی ۹۰ نفر به صورت شبانه‌روزی انجام می‌شود؛ فرنی، شله‌زرد و شیربرنج و... را هم کاملاً ارکانیگ تهیه می‌کنیم. بدین ترتیب که بچه‌های آشپزخانه از سحر شروع می‌کنند و بلافاصله پس از طبخ، افطاری‌ها کشیده می‌شود تا حدود ساعت ۱۵ به دست ما برسد و در سفره‌های ساده چیده شود.

مدیر بخش افطاری ساده سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم درباره اقلام افطاری ساده در بسته‌های تهیه شده، می‌افزاید: فرنی، شله‌زرد، شیربرنج، کره مربا، کره عسل، پنیر، آب‌میوه، شیر، نان به همراه چای و آب در قالب افطاری ساده به بازدیدکنندگان ارائه می‌شود و دغدغه آن‌ها برای گشودن روزه را برطرف می‌کند تهیه ۱۲۰۰ فلاسک چای و آبجوش.

وی با اشاره به راه‌اندازی چایخانه مرکزی بخش افطاری ساده در محطوه بیرونی نمایشگاه قرآن، می‌گوید: این چایخانه مزین به نام مبارک حضرت سیدالشهداء(ع) برای افطار ۱۲۰۰ فلاسک چای و آبجوش را برای پذیرایی آماده می‌کند؛ همچنین از افطار تا ساعت ۲۳ چای و آبجوش به بازدیدکنندگان ارائه می‌کند وجه امتیاز چای‌هایِ چایخانه سیدالشهداء(ع) طعم‌های متنوع همچون هل، دارچین و... نیز عرضه دمنوش است و اینچنین چاشنی طب سنتی را هم همراه کرده است.

اطهری در ادامه ابراز می‌کند: روزانه تقریباً ۲۷۰۰ لیتر آبجوش با ۱۰ سماور ۱۰۰ لیتری تهیه و روزی سه مرتبه هم این سماور‌ها برای پذیرایی شارژ می‌شود؛ بچه‌های چایخانه مرکزی از ساعت ۱۲ و نیم در مصلای امام(ره) حضور دارند و کتری‌ها را روشن می‌کنند.

وی درباره تیم همکاری بخش افطاری‌های ساده، می‌گوید: علاوه بر ۹۰ نفری که بیرون از مصلا همکار ما در پخت و بسته‌بندی افطاری‌ها هستند، ۱۸ نفر از ساعت ۱۴ در چیدن سفره‌های افطار و ۹ نفر هم در چایخانه حضرت سیدالشهداء(ع) فعالیت می‌کنند تا تفرجگاه رمضانی مردم بدون پذیرایی نباشد و در حد افطاری مختصر و ساده از آن‌ها پذیرایی شود.

اطهری با اشاره به استقبال مردمی از بخش افطاری ساده، تأکید می‌کند: جای این سفره‌های ساده اما معنوی خالی بود و یک فضای گرم را برای بازدیدکنندگان فراهم کرده تا در فضایی آرام و صمیمی و خانوادگی، افطار کنند و دغدغه جا و مکان و تهیه افطار را نداشته باشند.

وی در پایان خاطرنشان می‌کند: تجربه خوب این دوره می‌تواند برای دوره‌های آتی به ما کمک کند و استقبال بازدیدکنندگان فرصت افزایش تعداد بسته‌های افطار به ۱۰ تا ۱۱ هزار عدد را ایجاد کرده است.

تعداد بازدید : ۲۵۷

درباره سی‌ و یکمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم

«می خوانمت»
دوباره این شعار نمایشگاه ما در دوره سی و یکم است تا عهدی باشد برای همیشه خواندن قرآن و انس با این کتاب الهی. به حول و قوه پروردگار مهربان، آغاز این رویداد اول فروردین ماه سال 1403 است و با امید به فضل او، تا چهاردهم فروردین در محل مصلی امام خمینی (ره) پذیرای علاقه مندان می باشیم.

تماس با ما

تلفن پشتیبانی : 02161905

ساعت پاسخگویی : 8 تا 12

ساعت کار نمایشگاه : 17 تا 24

آدرس : مصلای امام خمینی (ره)

فوتر