عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:
حجتالاسلام قائمینیا گفت: قطعاً قدرت فهم مغز انسان نسبت به هوش مصنوعی بالاتر است و هوش مصنوعی میتواند با دادههای کلان در زمان اندک کار کند.
حجتالاسلام و المسلمین علیرضا قائمینیا، عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در حاشیه نمایشگاه بینالمللی قرآن در اندیشگاه قرآنی حیات درباره موضوع هوش مصنوعی و آینده مطالعات قرآن گفت: ما در همه حوزهها شاهد انقلاب تکنولوژیک شگفتآور هستیم. بیتردید یکی از زمینههایی که منجر به بهره بردن از هوش مصنوعی میشود، مطالعات قرآنی و حدیثی است.
حجتالاسلام قائمینیا هوش مصنوعی را فناوری معرفتی و اطلاعاتی دانست و گفت: حیات هوش مصنوعی اطلاعات و کلان دادههاست. کارکرد هوش مصنوعی دستهبندی اطلاعات، مرزبندی و پردازش است. این فناوری با دیگر فناوری متفاوت است. حتی در علوم طبیعی، پزشکی، اجتماعی و انسانی استفاده میشود. چون همه مطالعات با اطلاعات سروکار دارد.
عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی افزود: هوش مصنوعی نسبت به مغز انسان برتریهایی دارد. این برتریها منجر به استفاده بیشتر انسان از آن شده است. اولین تفاوت هوش مصنوعی با مغز انسان در این است که این فناوری میتواند با دادههای کلان در زمان اندک کار کند. در حالی مغز انسان از لحاظ زمانی کند پیش میرود و نمیتواند در زمان اندک اطلاعات بالایی را پردازش کند. البته این تمایزها به معنای عقبماندگی مغز انسان نسبت به هوش مصنوعی نیست.
به گفته وی، قطعاً قدرت فهم مغز انسان بالاتر است. البته نزاع بین دو گروه وجود دارد که عدهای معتقد به عدم قدرتِ فهمِ مغزِ هوش مصنوعی و گروهی معتقد به قدرت فهم هوش مصنوعی هستند. حتی بعضیها تلاش کردند با استناد به آیات قرآن نشان دهند که هوش مصنوعی قدرت فهم و آگاهی دارد. به طور کلی، هوش مصنوعی سه مرحله دارد. یک مرحله مربوط به دادهها، مرحله دوم کلان دادهها و سومین مرحله فرا کلان داده است.