۱۱ فروردین ۱۴۰۳

در نمایشگاه قرآن از نظریه‌پرداز برتر جشنواره فارابی تجلیل شد

در نمایشگاه قرآن از نظریه‌پرداز برتر جشنواره فارابی تجلیل شد
علیرضا قائمی‌نیا که امروز در بیست و نهمین دوره همایش معرفی و تجلیل از خادمان قرآن کریم از او تجلیل شد، جایزه نظریه‌پرداز برتر را از جشنواره فارابی، جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی و نیز جایزه کتاب فرهنگی سال را از آن خود کرده است.

بیست و نهمین دوره همایش معرفی و تجلیل از خادمان قرآن کریم بعدازظهر امروز با حضور سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور در شبستان مصلای امام خمینی(ره) برگزار و طی آن از ۱۵ خادم برگزیده قرآن کریم تجلیل شد. یکی از افرادی که در حوزه پژوهشگران قرآنی انتخاب و از او تجلیل شد، علیرضا قائمی‌نیا بود.

قائمی‌نیا دانشیار گروه معرفت‌شناسی پژوهشکده حکمت و دین پژوهی بوده و از سال 1360 در حوزه علمیه درس خارج را شروع کرد. از اساتید فقه و اصول او می‌توان آیت‌الله وحید خراسانی، آیت‌الله شیخ جواد تبریزی و آیت‌الله لنکرانی را نام برد. همچنین آیت‌الله جوادی آملی، آیت‌الله حسن‌زاده آملی و آیت‌الله مصباح یزدی از اساتید فلسفه او بودند.

همچنین او دارای کارشناسی ارشد فلسفه از مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) و دکتری رشته حکمت متعالیه و کلام از دانشگاه تربیت مدرس تهران است.

از سوابق او می‌توان تدریس مبانی و اصطلاحات فلسفه در دانشگاه علامه طباطبایی، معرفت‌شناسی جدید در دانشگاه علم و صنعت، هرمنوتیک در علوم قرآن و حدیث شهرری، ماهیت وحی در کلام جدید در دانشگاه مفید قم، منطق ریاضی، آموزش فلسفه، منطق قدیم، معناشناسی و نشانه‌شناسی و تفکر نقدی در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در قم، غرب‌شناسی، کلام شیعه و معتزله، زبان تخصصی، معرفت‌شناسی، فلسفه غرب، کلام جدید و تاریخ فلسفه در دانشگاه باقرالعلوم (ع) قم، زبان‌شناسی و قرآن در دانشکده علوم حدیث قم، درس معنای زندگی در پردیس فارابی دانشگاه تهران، زبان قرآن، نظریات معاصر در جامعه المصطفی العالمیه (مدرسه امام، بنت الهدی و مجتمع امین)، فلسفه علم، در مؤسسه امام خمینی و علم اصول(خارج بحث تعادل و تراجیح) در مدرسه امام موسی کاظم(ع) را نام برد.

کتاب‌های «درآمدی بر منشأ دین» از نشر معارف که جایزه‌ی تحقیق برتر از کنگره دین‌پژوهان را دریافت کرد، «تجربه دینی و گوهر دین» از دفتر تبلیغات اسلامی، «وحی و افعال گفتاری» از انجمن معارف که جایزه کتاب سال حوزه را برنده شده، «متن از نگاه متن (دور هرمنوتیکی)» از انجمن معارف، «خاستگاه دین» از انجمن معارف، «نظریه معرفت (ترجمه کتاب لرر)» از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، «دین، عقل، پساتجددگرایی» از دفتر تبلیغات اسلامی، «بیولوژی نصّ (نشانه‌شناسی و تفسیر قرآن)» پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی که حائز رتبه نخست در علوم قرآنی در نمایشگاه بین المللی قرآن شد، «معناشناسی شناختی قرآن (زبان‌شناسی شناختی و تفسیر قرآن)» از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، «استعاره‌های مفهومی و فضاهای قرآنی» از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی از جمله تألیفات قائمی‌نیا است.

او از سال 1382 سردبیر مجله ذهن در حوزه معرفت‌شناسی و دانش‌های وابسته، از سال 1387 سردبیر مجله انگلیسی حکمت، از سال 1385 تا 1387 مدیر پژوهش دانشگاه باقرالعلوم (ع) در قم، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی (دانشیار)، از سال 1390 تا 1392 رئیس پژوهشکده حکمت اسلامی، از سال 1390 عضو کمیته تخصصی گسترش علوم- وزارا علوم، از سال 1394 تا 1397 مدیر گروه تفسیر دانشگاه قرآن و حدیث، از سال 1393 تا سال 1397 مدیر گروه روش‌شناسی پژوهشکده کلام دانشگاه قرآن و حدیث بوده است.

علیرضا قائمی‌نیا سال 1389 جایزه نظریه‌پرداز برتر را از جشنواره فارابی، سال 1390 جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی و سال 1397 نیز جایزه کتاب فرهنگی سال را از آن خود کرده است.

سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم از اول فرودین‌ماه در شبستان مصلی امام خمینی(ره) آغاز شده و تا ۱۴ فروردین سال ۱۴۰۳ ادامه خواهد داشت.

تعداد بازدید : ۲۳۱

درباره سی‌ و یکمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم

«می خوانمت»
دوباره این شعار نمایشگاه ما در دوره سی و یکم است تا عهدی باشد برای همیشه خواندن قرآن و انس با این کتاب الهی. به حول و قوه پروردگار مهربان، آغاز این رویداد اول فروردین ماه سال 1403 است و با امید به فضل او، تا چهاردهم فروردین در محل مصلی امام خمینی (ره) پذیرای علاقه مندان می باشیم.

تماس با ما

تلفن پشتیبانی : 02161905

ساعت پاسخگویی : 8 تا 12

ساعت کار نمایشگاه : 17 تا 24

آدرس : مصلای امام خمینی (ره)

فوتر