شنبه / ۱۵ آبان ۱۴۰۰ / ۱۴:۰۴
سرویس : دفتر مطالعات
کد خبر : ۱۵۲۳۵
گزارشگر : ۲۳۷۷۳
سرویس دفتر مطالعات

رسالت جشنواره ملی نورنگار نمایش ایرانی زیباست/حرکت فرهنگی بجای مسابقه

رسالت جشنواره ملی نورنگار نمایش ایرانی زیباست/حرکت فرهنگی بجای مسابقه
(شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۰) ۱۴:۰۴

 

دبیر هفتمین جشنواره ملی عکس نورنگار گفت: در این رویداد تنها دنبال برگزاری مسابقه نیستیم بلکه فرهنگ سازی و نشان دادن ایرانی زیبا از رسالت های مسابقه عکس نورنگار است و در این دوره علاوه برنگاه ویژه به عکس‌های مرتبط با کادر درمان، توجه ویژه‌ای هم به عکاسی خلاقانه خواهیم داشت.

به گزارش روابط عمومی دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه ها از خبرگزاری ایرنا، مسعود افشانی در ابتدای نشست هفتمین دوره جشنواره ملی نورنگار با اشاره به جزئیات این دوره از جشنواره ،گفت: سال ۹۹ به دلیل اوج گیری کرونا، جشنواره را برگزار نکردیم تا عکاسان در شرایط دشوار قرار نگیرند. اما امسال موضوعات روز را مدنظر قرار دادیم و بخش اصلی ما به کادر درمان و به نوعی تجلیل از آن‌ها اختصاص دارد.

وی افزود: در بخش جنبی که عکاسی خلاقانه است، به موضوع کمتر پرداخته شده توجه داریم که الزاماً عکاسی رئال نیست، بلکه ترکیبی از خلاقیت در عکاسی است.

افشانی اظهار داشت: امسال سقف جوایز را افزایش دادیم و در داوران هم دیدگاه متفاوتی را اعمال کردیم. تا ۲۱ آبان فرصت ارسال عکس وجود دارد و تا این لحظه، استقبال خوبی داشته‌ایم. آرشیوی غنی از ۶ دوره پیشین جشنواره جمع‌آوری شده و در پژوهش‌ها قابل استفاده است.

دبیر هفتمین جشنواره عکس نورنگار گفت: اکثر جشنواره‌های عکس معمولا به دوره هفتم نمی‌رسند اما با تلاش توانسته‌ایم آن را حفظ کنیم و قصدمان این است که نورنگار یک حرکت فرهنگی دیده شود، نه صرفاً یک جشنواره عکاسی بخش خصوصی.

آژانس عکس نورنگار را راه‌اندازی می‌کنیم

مدیرعامل نورنگار در این نشست گفت: وقایع و رخدادهای شرکت‌های بزرگ مثل اپل و سامسونگ و تسلا و... در رسانه‌های داخل پوشش داده می‌شود، اما وقایع داخلی بدون انعکاس می‌ماند و در قبال آن هزینه طلب می‌کنند.

محمد فروغی افزود: ما همه همت و تلاشمان را برای ایران زیبا و پر از افتخار گذاشته‌ایم و مرکز اصلی نگاه ما «ایران من» است. خدا را شکر می‌کنم که در این هفت سال ادامه داده‌ایم وهم مانع آن نشده است.

فروغی با قدردانی از افشین بختیار، داریوش محمدخانی و مسعود افشانی که جشنواره نورنگار را طی این سال‌ها همراهی کرده‌اند، افزود: آقای افشانی دبیر جشنواره‌ هستند و  در این دوره ۸۴ میلیون تومان جایزه اهدا می‌کنیم. داوران این دوره هم از عکاسان جوان انتخاب شده‌اند و امیدواریمدر بخش‌های مختلف اشاعه پیدا کند.

رسالت جشنواره نورنگار نمایش ایرانی زیبا است

وی ادامه داد: تعداد کارکنان ما پیش از کرونا و بعد آن، از ۲۰ نفر به ۷۰ نفر رسیده است که همگی جوان هستند.

مدیرعامل نورنگار تأکید کرد: امکاناتمان را به رایگان در اختیار انجمن‌ها قرار می‌دهیم. آموزش‌های آنلاین هم داریم.

فروغی گفت: تا الان حدود ۶۰ هزار عکس در آرشیو ما وجود دارد و تلاش داریم طی ۳ سال آتی و با رسیدن تعداد عکس‌هایمان به ۱۰۰ هزار عکس، آژانس عکس نورنگار را راه‌اندازی کنیم.

بیشتر جشنواره‌های عکس نیاز به روزرسانی دارند

عکاس پیشکسوت و عضو شورای سیاستگذاری جشنواره عکس نورنگار گفت: از زمان پیدایش نورنگار کنار آن بوده‌ام و تلاش‌های آن را دیده‌ام. من با بیشتر شرکت‌های بزرگ خودروسازی، سدسازی، نفتی و... کار عکاسی صنعتی انجام داده‌ام اما هر وقت پیشنهاد دادم معمولاً اکثر آن‌ها کاری برای هنر ایران نکردند.

افشین بختیار تصریح کرد: در بسیاری از جشنواره‌ها که داور بودم، دیده‌ام که آن جشنواره نهایتاً به دوره سوم رسیده و سپس منتفی شده‌است.

دیگر عضو سیاست‌گذاری جشنواره عکس نورنگار هم در ادامه این نشست گفت: متأسفانه دانشگاه‌ها در زمنیه برپایی جشنواره‌های عکاسی به‌روز نیستند. در حالی که جایزه‌های بزرگ عکاسی مثل فوتوکینا و پولیتزر به‌روز کار می‌کنند و تصمیم می‌گیرند.

داریوش محمدخانی افزود: با فراگیری کرونا، تصمیم گرفتیم به‌جای نقمت، نعمت آن را یادآور شویم. مثلا نعمت زندگی و امیدهای کوچک را عکاسی کنیم و یادآور شویم. به ویژه اینکه جشنواره نورنگار، نمایش عکس نیست، فرهنگسازی است.

وی گفت: تکنیک‌هایی مانند HDR و پانوراما که به دوربین‌ها اضافه شده است را مدنظر قرار دادیم و بخش عکاسی خلاقانه را در نظر گرفتیم که در دو بخش تک عکس و مجموعه عکس (حداکثر ۸ قطعه) امکان شرکت در آن وجود دارد.

این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: برپایی نمایشگاه عکس سخت شده و هر نمایشگاه حدود ۸۰ میلیون تومان هزینه دارد.

فاطمه بهبودی داور این دوره از جشنواره هم در سخنانی گفت: عکاسان خوبی در ایران داریم اما هنوز نتوانسته‌ایم در سطح بین‌الملل خودمان را بالا بیاوریم، به ویژه در عکاسی مستند.

وی افزود: در زمانه‌ای که تحریم‌ها بر کشور ما اثرگذار است، عکس می‌تواند اثرات آن را بر زندگی مردم به جهانیان نشان دهد و دیدگاه‌ها را تعییر دهد و قلب‌ها را به هم نزدیک کند.

این عکاس ادامه داد: در داوری عکس‌ها، نام عکاسان را نمی‌دانیم و سعی می‌کنیم استقلالمان را حفظ کنیم. به شخصه دنبال عکس‌هایی هستم که خلاقیت و نگاه متفاوتی داشته باشد.

بهبودی در پایان ابراز امیدواری کرد جریان عکاسی ایران در آینده تحرک بیشتری داشته باشد تا عکاس و عکس ایرانی در سراسر دنیا دیده شود و حرف اول را بزند.

در ادامه این نشست اعضای حاضر و مسئولان جشنواره نورنگار به سوالات خبرنگاران و اهالی رسانه پاسخ گفتند.

رسالت جشنواره نورنگار نمایش ایرانی زیبا است

فراخوان جشنواره:

فراخوان و قوانین هفتمین جشنواره عکس نورنگار

جشنواره عکس نورنگار دارای دو بخش، اصلی و جنبی است:

بخش اصلی: موضوع بخش اصلی، امید به زندگی است. ( هرآنچه بتواند امید به زندگی را در بین آحاد جامعه درقاب تصویر نمایش دهد.) در این بخش حداکثر ۸ تک عکس یا یک مجموعه عکس ( ۳ تا ۱۰ عکس) پذیرفته می شود. هر عکس بایستی دارای عنوان و درج زمان و مکان عکسبرداری باشد.

مجموعه های عکس باید به همراه استیتمنت باشند و مجموعه های بدون استیتمنت پذیرفته نخواهند شد. استیتمنت ها را می توانید در بخش توضیحات درج نمایید.

بخش جنبی: موضوع این بخش عکاسی خلاقانه (نگاه خلاقانه از دریچه دوربین عکاسی به محیط اطراف خود) بوده و بصورت تک عکس(حداکثر ۸ قطعه عکس) پذیرفته می شود.

گاهشمار جشنواره :

آغاز ارسال آثار : پنجشنبه ۱۰ تیرماه ۱۴۰۰

پایان مهلت ارسال آثار : ساعت ۲۴ روز جمعه ۲۱ آبان ماه ۱۴۰۰

داوری آثار: آذر ماه ۱۴۰۰

آیین اهدای جوایز و نمایش آثار برگزیده : آذرماه ۱۴۰۰

محدوده جغرافیایی عکس ها کشور ایران و ملیت عکاس بدون محدودیت می باشد.

ارسال عکس های گرفته شده با گوشی موبایل بلامانع می باشد.حداقل رزولوشن عکس های موبایلی باید از ۸ مگاپیکسل کمتر نباشد.

هر عکاس می‌تواند در بخش اصلی حداکثر ۸ تک عکس و در بخش جنبی نیز ۸ تک عکس به دبیرخانه جشنواره ارسال کند.

دریافت آثار تنها از طریق سایت جشنواره به نشانیnoornegar.com/festival امکان‌پذیر است و برای ارسال آثار باید در سایت جشنواره ثبت نام و طبق دستور کار درج شده در سایت عمل کنید.

دبیرخانه‌ جشنواره از پذیرش آثار بر روی دیسک یا به هر صورتی غیر از بارگذاری در سایت جشنواره، معذور است .

عکس‌ها می بایست با فرمت jpeg در اندازه‌، ضلع کوچک حداقل ۲۴۵۰ پیکسل و حداکثر حجم فایل ۱۰ مگابایت، بر روی سایت جشنواره بارگذاری شوند. حداقل رزولوشن عکس‌های موبایلی باید ۸ مگاپیکسل باشد.

ویرایش عکس در حد اصلاح نور و رنگ و کراپ تا آنجایی مجاز است که به اصالت عکس خدشه‌ای وارد نکند. پذیرش عکس‌های فتومونتاژ، کولاژ، و HDR فقط در بخش جنبی بلامانع بوده و ارسال عکس های اصلی نیز الزامی است.

عکس‌های ارسالی، نباید دارای امضای عکاس، پاسپارتو، حاشیه، تاریخ، واترمارک، لوگو یا هرنشانه‌ی تصویری باشند.

در صورتی که کیفیت آثار ارسالی برای چاپ در کتاب و نمایشگاه مناسب نباشد، اصل فایل با کیفیت بالاتر درخواست خواهد شد. در صورت عدم ارائه‌ فایل اصلی، عکس از جشنواره حذف خواهد شد

عکس‌ها باید دارای عنوان بوده و اطلاعات مربوط به مکان و زمان عکسبرداری در هنگام بارگذاری در سایت جشنواره در قسمت توضیحات درج شوند.

از نظر دبیرخانه جشنواره عکس نورنگار، ارسال کننده‌ی عکس مالک اثر شناخته می‌شود. هرگونه مسئولیت ناشی از آن و پاسخگویی به پیامدهای حقوقی ناشی از آن با ارسال کننده‌ اثر خواهد بود.

دبیرخانه جشنواره عکس نورنگار حق استفاده از عکس‌های پذیرفته شده را برای چاپ در کتاب، بروشور، انتشارات، شبکه های مجازی (اینستاگرام و…) و موارد تبلیغاتی مربوط به جشنواره، با ذکر نام عکاس برای خود محفوظ می‌دارد.

ارسال آثار به معنای پذیرش تمامی مقررات این جشنواره و تصمیم‌گیری در مورد مسائل پیش‌بینی نشده با برگزارکنندگان هفتمین دوره جشنواره عکس نورنگار است.

گردآوری خبر: الهه اردلانی

تعداد بازدید : ۴,۶۸۷
(شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۰) ۱۴:۰۴
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

درباره سی‌ و یکمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم

«می خوانمت»
دوباره این شعار نمایشگاه ما در دوره سی و یکم است تا عهدی باشد برای همیشه خواندن قرآن و انس با این کتاب الهی. به حول و قوه پروردگار مهربان، آغاز این رویداد اول فروردین ماه سال 1403 است و با امید به فضل او، تا چهاردهم فروردین در محل مصلی امام خمینی (ره) پذیرای علاقه مندان می باشیم.

تماس با ما

تلفن پشتیبانی : 02161905

ساعت پاسخگویی : 8 تا 12

ساعت کار نمایشگاه : 17 تا 24

آدرس : مصلای امام خمینی (ره)

فوتر